Green Life

Green Life

Our challenge, your solutions

Herstel de dorpen van de klimaatveranderingen.

In de game heb je 7 dorpen verdeeld over 7 werelddelen met dus ook verschillende klimaatveranderingen. De bedoeling is om de dorpen weer in goede staat te herstellen.

pdf

Team: Klimaatstrijders

Team members

Hamza (16), Anjanie (16), Jeacelyn (16), Deyna (16), Vanity (16), Sterre (16), Isabelle (16)

Members roles and background

5 VWO leerlingen Segbroek College Den Haag

Contact details
patrick.vanderhofstad@stichtingtechnotrend.nl

Solution description

Wij hebben besloten om een game te maken met 7 dorpen omdat er verschillende klimaatproblemen zijn in de wereld. We willen de leerlingen bewust van laten worden wat er gebeurt en door dit spel krijgen ze te maken met de slechte situaties. Het spel kan ook gebruikt worden door scholen om het zo leerzaam en interactief mogelijk te maken voor leerlingen. Het spel kan ook gebruikt worden buiten school, zodat meerdere mensen van verschillende generaties mee kunnen doen. Met dit spel kunnen we de spelers activeren en stimuleren tegen de strijd van klimaatverandering. 

Met het spel Green life heb je 7 dorpen verdeeld over 7 werelddelen verspreid. Je begint natuurlijk bij je eigen werelddeel Europa met je eigen dorp. Het dorp is in slechte staat vanwege klimaatverandering. De bedoeling van het spel is dat je minigames speelt dat kennisvragen inhoud om je kennis te verrijken maar er zijn om competitieve spelletjes om te spelen tegen andere klasgenoten of vrienden. In elke minigame die je speelt kun je green coins verdienen met de green coins kun je dorp in goede staat herstellen tegen klimaatverandering. 

Dit spel is verbonden met de vr bril. In het spel heb je een knop te switchen naar vr beelden. Er wordt voor dat is spel is begonnen, komt er een korte introductie van de slechte situatie van het dorp die je in vr kunt bekijken. Met de vr kun je als eigen personage in je dorp kijken, en omheen kijken hoe de dorp is veranderd en hoe het eruit ziet als je er zelf in zou leven.

Solution context

Leerlingen hebben niet altijd een goed beeld van klimaatverandering. Als ze dat wel hebben, draagt dat eraan bij dat ze klimaatbewustere keuzes zullen maken.

Solution target group

In eerste instantie middelbare scholieren, maar het is toegankelijk voor een breder publiek. De leerlingen kunnen het ook met hun ouders en buren spelen.

Solution impact

Leerlingen hebben niet altijd een goed beeld van klimaatverandering. Als ze dat wel hebben, draagt dat eraan bij dat ze klimaatbewustere keuzes zullen maken.

Solution tweet text

Zonde! Met alle droogte in de wereld verspillen wij onze kostbare water. We zijn zo gewend dat we makkelijk water kunnen krijgen dat we niet eens doorhebben dat de hoeveelheid water die we gebruiken gevolgen hebben voor klimaatverandering.

Solution innovativeness

Omdat het spel zo is gemaakt dat leerlingen het zowel leuk als leerzaam gaan vinden. 

Het spel kan gedownload worden op telefoons, dus iedereen kan het spelen waardoor het niet alleen regionaal maar ook internationaal gespeeld kan worden.

Solution transferability

Serious games / kennisdeling kan overal worden toegepast

Solution sustainability

Het spel afmaken en dan spelen in de klas gaan spelen en met familie en vrienden!

Solution team work

Het samenwerken ging goed, we zijn immers klasgenoten! Maar het werken voor een echt opdrachtgever en het inschakelen van experts van buiten school als de docent het niet weet gaan we vaker doen.

* Climate-KIC publishes the proposed solutions developed during the DigiEduHack event solely for the purposes of facilitating public access to the information concerning ideas and shall not be liable regarding any intellectual property or other rights that might be claimed to pertain to the implementation or use any of the proposed solutions shared on its website neither does it represent that it has made any effort to identify any such rights. Climate-KIC cannot guarantee that the text of the proposed solution is an exact reproduction of the proposed solution. This database is general in character and where you want to use and develop a proposed solution further, this is permitted provided that you acknowledge the source and the team which worked on the solution by using the team’s name indicated on the website.

DigiEduHack 2021 partners & supporters

DigiEduHack is an EIT initiative under the European Commission's Digital Education Action Plan, led by EIT Climate-KIC and coordinated by Aalto University. In 2021, the main stage event is hosted by the Slovenian Presidency of the Council of the European Union in cooperation with the International Research Center on Artificial Intelligence (IRCAI) under the auspices of UNESCO.

EIT Climate-Kic

Aalto University

European commission

Slovenian Ministry of Education, Science and Sport

International Research Center on Artificial Intelligence

EIT Community: Human Capital