Leaphy repair shop

Leaphy repair shop

Our challenge, your solutions

Waarom weggooien als je kan repareren

De leaphy is een robotje voor leerlingen om kennis te maken met robotica. Maar deze is nog niet zo duurzaam. Wij moeten daar ideeën voor bedenken om hem duurzamer te maken.

pdf

Team: Fo(u)r Nature

Team members

Enzo (12), Friso (12), Dido (13), Marith (11)

Members roles and background

Brugklasleerlingen van het Corderius College Amersfoort

Contact details
patrick.vanderhofstad@stichtingtechnotrend.nl

Solution description

Onze oplossing was om een leaphy repair shop te gaan maken op scholen, dus dat leerlingen met hun scala op vrijdagmiddag leaphys kunnen repareren. We krijgen een website (Guides) van onze docent waar we info in mogen schrijven voor het idee. We willen dit idee op meerdere scholen uitvoeren, zodat niet alle leaphys naar onze school hoeven gestuurd te worden, want als kinderen dan 1 keer in de week leaphys gaan repareren is dat een beetje veel.

Voor op de guide: een mailadres, een telefoonnummer en een adres, voor de leaphys die gerepareerd moeten worden. En andere informatie.

We willen ook voor mensen een info video maken zodat ze kunnen kijken wat er mis is met de leaphy en dan kunnen we ze ook nieuwe onderdelen opsturen, zodat de mensen leren Leaphy zelf te repareren. Maar als er echt iets mis is en na het zelf repareren nog steeds niet werkt dan kunnen ze mailen naar de repair shop en dan kunnen wij ze repareren!

Het is ook nog een mogelijkheid om een deel van een leaphy op te sturen in plaats van de hele, want dat spaart verpakkingsmateriaal.

Bij de repair shop verzamelen we ook leaphys van de mensen die hem niet meer willen; je krijgt dan 1 euro statiegeld terug.

Het webadres van de guide moet op de onderkant van leaphy kome, bij het logo!

Solution context

Met onze repair shop wordt leaphy duurzamer én leren we de gebruikers van leaphy over duurzaamheid.

Solution target group

Alle gebruikers van leaphy

Solution impact

Bewustwording en duurzamheid

Solution tweet text

Waarom weggooien als je kan repareren

Solution innovativeness

Het bestaat nog niet en veel leerlingen doen iets aan de leaphy zelf, maar wij doen er iets aan als die kapot is. Ook zetten we de leerlingen zelf aan het werk, en leren ze meer van robotica. Het statiegeld is ook een goed idee, want nu zijn mensen ook gemotiveerd om de leaphys in te leveren.

Solution transferability

als leaphy mensen leert over circulariteit, dan zullen ze dat ook elders kunnen toepassen

Solution sustainability

de website verder bouwen, de leerlingen leren hoe ze moeten repareren en dan vooral veel onderwijs met leaphy

Solution team work

Het samenwerken ging goed, we zijn immers klasgenoten! Maar het werken voor een echt opdrachtgever en het inschakelen van experts van buiten school als de docent het niet weet gaan we vaker doen.

* Climate-KIC publishes the proposed solutions developed during the DigiEduHack event solely for the purposes of facilitating public access to the information concerning ideas and shall not be liable regarding any intellectual property or other rights that might be claimed to pertain to the implementation or use any of the proposed solutions shared on its website neither does it represent that it has made any effort to identify any such rights. Climate-KIC cannot guarantee that the text of the proposed solution is an exact reproduction of the proposed solution. This database is general in character and where you want to use and develop a proposed solution further, this is permitted provided that you acknowledge the source and the team which worked on the solution by using the team’s name indicated on the website.

DigiEduHack 2021 partners & supporters

DigiEduHack is an EIT initiative under the European Commission's Digital Education Action Plan, led by EIT Climate-KIC and coordinated by Aalto University. In 2021, the main stage event is hosted by the Slovenian Presidency of the Council of the European Union in cooperation with the International Research Center on Artificial Intelligence (IRCAI) under the auspices of UNESCO.

EIT Climate-Kic

Aalto University

European commission

Slovenian Ministry of Education, Science and Sport

International Research Center on Artificial Intelligence

EIT Community: Human Capital