Prison Break

Prison Break

Our challenge, your solutions

Leg uit waarom duurzaamheid belangrijk is en ontsnap!

De opdracht is om een spel te bedenken dat op een leuke manier de speler over bepaalde onderwerpen leert. Dit zouden we dan in een online programma moeten maken.

pdf

Team: Happy Jelly

Team members

Daniel, Niels, Mandy, Danyaé, Jasper (15), Binx (15), Bart-Jan (16), Merijn (15)

Members roles and background

Havo 4 leerlingen van U-Talent programma in Utrecht (diverse scholen)

Contact details
patrick.vanderhofstad@stichtingtechnotrend.nl

Solution description

Wij hebben een escaperoom gemaakt die op een leuke manier moet uitleggen waarom duurzaamheid belangrijk is in deze tijd. Er worden aan de hand van verschillende puzzels aan de speler geleerd dat het belangrijk is om duurzaam te leven, en dat we maar 1 aarde hebben.

Solution context

Er is nog weinig tot geen écht leuk onderwijsmateriaal over duurzaamheid voor het voortgezet onderwijs dat aansluit bij onze belevingswereld, terwijl dit heel belangrijk is voor een duurzamere samenleving! Ook is onderwijs nu vaak tijd en locatiegebonden.

Solution target group

Vooral de leerlingen in het voortgezet onderwijs en daarmee ook hun docenten. Maar ook de ouders van de leerlingen en hun vrienden en familie kunnen ervan leren.

Solution impact

Leren, vergroten bewustzijn, sociale verbondenheid

Solution tweet text

Speel deze educatieve game, redt de wereld en ontsnap

Solution innovativeness

Er wordt in ons project geleerd dat het belangrijk is om over de natuur na te denken. Het speciale aan ons project is dat het zich in de vorm van een game presenteert. Dit maakt het voor de speler leuker om te leren.

Solution transferability

Serious games / kennisdeling kan overal worden toegepast

Solution sustainability

Het is nog niet gelukt het spel in deze twee dagen helemaal te bouwen, dus daar moet nu eerst aan gewerkt worden.

Solution team work

Het samenwerken ging goed, we zijn immers klasgenoten! Maar het werken voor een echt opdrachtgever en het inschakelen van experts van buiten school als de docent het niet weet gaan we vaker doen.

* Climate-KIC publishes the proposed solutions developed during the DigiEduHack event solely for the purposes of facilitating public access to the information concerning ideas and shall not be liable regarding any intellectual property or other rights that might be claimed to pertain to the implementation or use any of the proposed solutions shared on its website neither does it represent that it has made any effort to identify any such rights. Climate-KIC cannot guarantee that the text of the proposed solution is an exact reproduction of the proposed solution. This database is general in character and where you want to use and develop a proposed solution further, this is permitted provided that you acknowledge the source and the team which worked on the solution by using the team’s name indicated on the website.

DigiEduHack 2021 partners & supporters

DigiEduHack is an EIT initiative under the European Commission's Digital Education Action Plan, led by EIT Climate-KIC and coordinated by Aalto University. In 2021, the main stage event is hosted by the Slovenian Presidency of the Council of the European Union in cooperation with the International Research Center on Artificial Intelligence (IRCAI) under the auspices of UNESCO.

EIT Climate-Kic

Aalto University

European commission

Slovenian Ministry of Education, Science and Sport

International Research Center on Artificial Intelligence

EIT Community: Human Capital